Estampació per vinil

Aquest procés ens permet oferir excel·lents resultats en tot tipus de teixits amb dissenys bàsics de logotips, imatges, dorsals o gairebé tot tipus de detalls. És un procés que no està pensat per oferir resultats de qualitat fotogràfica, però si que permet la utilització de colors bàsics en el seu disseny amb un acabat altament impressionant.

El nostre equipament ens permet garantir la distribució i lliurament de tot tipus de quantitats i de mantenir els dissenys exclusius tant de temps com el club així ho consideri. La relació qualitat-preu d’aquest sistema permet àmpliament la distribució d’equipament de competició diferenciats per temporades amb un alt atractiu pels aficionats i seguidors dels equips.

Aquesta tècnica permet la confecció sobre la majoria de tipus de peces esportives, sigui quina sigui la seva composició, per aplicar els nostres dissenys totalment personalitzats i exclusius.

A continuació definirem d’una manera bàsica i ràpida en què consisteix el procés de vinil que utilitzem a les nostres confeccions.

Què és el vinil?

El vinil és un material plàstic en forma de làmina termoadhesiva que es fabrica amb diferents acabats segons l’efecte que es pretén obtenir. En impressió tèxtil, distingim entre 2 tipus de vinils bàsicament, els de tall i els d’impressió i tall.

Vinils de tall

Aquest sistema de marcatge té un gran camp d’aplicacions i uns avantatges que detallem:

  • Quantitat de materials disponibles: Colors brillants, mats, fluorescents, metal·litzats, hologràfics, flocats, gebrats, etc …
  • Possibilitat de marcar una sola peça.
  • Gran resistència del material al rentat.
  • Ideal per numerar equips esportius.

També en té algun inconvenient:

  • No es pot imprimir a diversos colors.
  • És difícil retallar lletres o dibuixos petits.

Vinils d’impressió i tall

Aquest sistema ofereix els avantatges del transfer clàssic: opacitat, elasticitat, resistència al rentat, qualitat fotogràfica d’impressió. A més no es necessiten fotolits ni pantalles, només un dibuix perfecte i un termini de lliurament molt curt. És el sistema ideal per a peces complicades d’estampar en serigrafia amb qualitat fotogràfica: Motxilles, Corbates, Gorres, Impermeables, Paraigües, etc … També és el sistema preferit per les Agències de Publicitat en les seves tirades molt curtes per a Spots de TV, Hostesses, presentacions de productes, etc …

Mitjançant un plotter d’impressió s’imprimeix en continu sobre vinil termoadhesiu blanc o translúcid especial en qualitat fotogràfica a 720 d.p.i. Després un altre plotter de tall s’encarrega de retallar amb gran fidelitat els logotips o estampats que finalment es planxen sobre les peces.

Els terminis de lliurament són generalment curts o molt curts. Per al rentat, aconsellem aigua temperada i rentat del revés per evitar frecs dins de la rentadora.

Com es realitza?

Preparar la imatge

Això no és com enviar una imatge a una impressora, el que hem indicar-li a la màquina és per on s’ha de tallar i per on no. Hem de enviar a plotter, formes, contorns, perfils i buits que volem apareguin en el nostre acabat, perquè siguin tallats sobre el vinil que hem escollit.

És important destacar que aquest vinil es talla per la part termoadhesiva que anirà estampada, per tant el disseny ho hem de fer en mode mirall. Un cop preparat l’arxiu l’enviem a plotter.

Plotter de tall

El plotter és una impressora de plànols que en comptes de llapis o ploma porta una fulla de tall de precisió.

El seu funcionament és senzill, la fulla de tall es mou per una guia horitzontal, mentre uns rodets fan avançar o retrocedir el vinil en sentit vertical, aconseguint una fidelitat mil·limètrica en el tall. El més usat per a l’aplicació en tèxtil és el plotter denominat de tall per arrossegament on la fulla va en un suport que li permet girar lliure amb el tall tallant sempre en la direcció del moviment.

Depenent del tipus de vinil que utilitzem haurem aplicar a la màquina més pressió perquè talli els suports amb textures i menor pressió per als colors plans. De la mateixa manera canviem la fulla de tall i el seu angle de tall, entre 45º i 60º, segons les característiques particulars de cada un d’ells.

El vinil tall és un suport molt fi que està compost de dues capes molt més primes, la que té el color o la textura i la làmina plàstica de transport, que es retira un cop estampada. El plotter té tal precisió que només talla una de les capa de color deixant intacta la transportadora.

Això vol dir que abans de ser estampat s’ha de retirar el que no ha d’aparèixer segons el nostre disseny, això s’anomena ‘’el pelat’’ del vinil.

El pelat o buidatge

Aquest és un treball absolutament manual, que requereix de bona vista, pols i paciència, es realitza amb un punxó molt fi amb el qual es va retirant del vinil tots els espais que no volem que apareguin en l’estampació.

Depenent del disseny que tinguem alguns detalls seran difícils de respectar al 100% ja que, si són molt petits i n’hi ha molts, la tasca de buidatge resultarà impossible, a més la precisió del tall és tan fina que en alguns vinils és complicat saber per on està la zona a buidar.

Un cop hem acabat, tenim el nostre disseny en mode mirall sobre el suport transportador, preparat per anar a la planxa.

Tipus de tèxtil

Aquesta tècnica de personalització és perfecta per realitzar sobre peces llises, samarretes, dessuadores, polos, davantals, mocadors, camises, gorres, bosses, tot tipus de tèxtil amb una superfície regular, no és vàlid per a aquells teixits amb molta textura i borrissol com els folres polars i les tovalloles o roba massa elàstiques.
Una altra característica a tenir en compte és que el teixit permeti ser planxat.

El planxat

Un cop preparada la peça i presentat el vinil amb la capa transportadora cap amunt iniciarem el procés de planxat. Cada vinil té unes condicions de planxa, pel que fa a temperatura, temps i pressió per garantir una perfecta fusió en cada tipus de tela.

Finalitzat aquest procés, retirem la làmina del transportador, que depenent del cas, ha de ser en calent o en fred. Un cop retirat el transportador, la peça ja està personalitzada o preparada per afegir més detalls fins a finalitzar el disseny proposat.

Cura de la roba

Aquesta tècnica aconsegueix uns fantàstics resultats de qualitat i perdurabilitat, només s’han de respectar dues condicions aplicables a molta roba, rentar del revés a una temperatura d’uns 40 graus.

Necessites més informació?

Si vols saber més sobre com efectuem els nostres processos de sublimació i dels espectaculars resultats que oferim, no dubtin en contactarnos.