Brodat
BRPDAT

Disposem de tallers de costura i brodat concertats que ens permeten la realització sota aquesta tècnica de l’estampació de vives i acolorides imatges en relleu que realcen els acabats finals.

Aquesta tècnica sol estar demandada per integrar logotips i certs detalls en els acabats finals de les nostres peces esportives, que són finalment estampats per mitjà de sistemes de cosit o enganxat sota diverses tècniques, depenent dels teixits utilitzats, de les mesures, posició i acabat final que es desitja.

Tot i que el procés de brodat en si no és realitzat a les nostres instal·lacions, les nostres peces garanteixen els acabats, terminis de lliurament i distribució, així com la durabilitat de la peça de la mateixa manera.

Què és el brodat?

El brodat és una tècnica de marcatge tèxtil amb la qual es pot reproduir qualsevol dibuix per mitjà de fil, es pot realitzar directament en les peces o en teles fent “galetes” que posteriorment es poden enganxar o cosir.

Tot i que existeixen moltes tècniques de brodat, ens centrarem en la tècnica industrial de brodat per a la seva producció en sèrie.

Com es realitza?

Per realitzar un brodat hem de passar per les següents fases de realització:

Disseny “picatge”

La primera de totes és realitzar un programa perquè la màquina de brodar interpreti el disseny que volem realitzar. A aquest procés se li denomina picatge, es realitza una sola vegada i es desa per a totes les altres ocasions que es vulgui tornar a brodar el mateix disseny.

En aquesta fase li diem per mitjà d’un programa informàtic a la màquina brodadora què ha de fer, totes les puntades, quan canviar de color, les dimensions i densitats, és un procés imprescindible per al brodat.

Elecció de materials

Depenent del tipus de brodat i de l’ús que se li doni a una peça hem de triar els materials adequadament.

Depenent de la peça i del material que la composa, així com del disseny previ, triarem els colors de fil que millor s’adeqüen segons la mida i la ubicació final.

Brodat

Un cop preparat el “picatge” i els fils elegits proveïts en la màquina brodadora, és el moment d’iniciar el procés gestionat per un ordinador que va puntejar els diferents fils sobre la base o galeta, segons procedeixi per aconseguir l’acabat desitjat.

Quines aplicacions en té?

Tot i que bàsicament s’utilitza per a la confecció de logotips o escuts que seran estampats en els equipaments esportius, òbviament es pot efectuar qualsevol altre tipus de detall que complementi el disseny quan volem donar un acabat en relleu de gran consistència, com poden ser noms, números i fins i tot imatges.

L’acabat és elegant i la seva durada enfront dels rentats és pràcticament infinita, amb un relleu i tacte summament agradable per fer notar la diferència.

Es poden crear una gran versatilitat de bells dissenys utilitzant la varietat de fils colorits i les fibres especials existents avui dia.

Necessites més informació?

Si vols saber més sobre com efectuem els nostres processos de brodat i dels espectaculars resultats que oferim, no dubtin en contactar-nos.