Estampació per sublimació

El procés de sublimació permet oferir uns productes altament gràfics i de gran qualitat en un variat ventall de materials. Amb aquesta tècnica s’obtenen uns colors vius i amb una definició de qualitat fotogràfica que donen com a resultat uns equipaments altament impressionants i molt visuals que són el fidel reflex dels dissenys que prèviament hem presentat.

El nostre equipament ens permet garantir la distribució i lliurament de tot tipus de quantitats i de mantenir els dissenys exclusius tant de temps com el club així ho consideri. La relació qualitat-preu d’aquest sistema permet àmpliament la distribució d’equipament de competició diferenciats per temporades amb un alt atractiu pels aficionats i seguidors dels equips.

Aquesta tècnica no només permet la confecció de peces de competició, sinó tot de qualsevol model de roba esportiva que contingui un alt grau de polièster en la seva composició, així com la confecció d’objectes de marxandatge divers totalment personalitzats.

Tot seguit us definirem d’una manera bàsica i rapida en què consisteix el procés de sublimació que utilitzem en les nostres confeccions.

Què és la sublimació?

La sublimació és la tècnica per al marcatge d’objectes mitjançant transferència de la tinta a l’objecte amb l’aplicació de calor. La sublimació permet transferir imatges i dissenys a gran varietat d’objectes com gerres, plats, caixes, planxes, estoretes, productes tèxtils, bosses, trencaclosques, etc. Aquests objectes ha d’estar recoberts d’un vernís de polièster o si són teixits han de contenir un mínim d’un 75% de polièster (no és possible sublimar sobre cotó).

Què es necessita per la sublimació?

Sistema d’impressió

Connectat i controlat des d’un ordinador, amb capçal piezoelèctric ja que el capçal treballa en fred. La impressora ha de tenir un sistema de càrrega de tinta especial o utilitzar cartutxos especials carregats amb tinta de sublimació.

La tinta de sublimació

És una tinta especial que permet la transferència del colorant amb la temperatura. Hi ha tintes específiques per a les impressores de petit format i per a gran format.

El paper de transferència

És el suport on s’imprimirà el disseny o imatge que després es transferirà a l’objecte a marcar. Aquest paper no absorbeix la tinta, només s’utilitza com a transport d’ella. Hi papers en fulls de petit format i bobines de paper per a grans formats.

La planxa

Tot i que les primeres proves es podrien realitzar amb planxes domèstiques, cal tenir les planxes específiques per transferència. Depèn dels objectes a marcar, caldrà una planxa plana o amb les formes de l’objecte (per exemple una tassa o una gorra). Hi ha planxes de totes les mesures i fins i tot planxes en continu amb corró calenta, anomenades Calandres, per a grans produccions de teixits.

Com es realitza?

El procés bàsicament és senzill, amb la impressora carregada amb les tintes de sublimació cal imprimir el disseny en el paper de transferència. La impressió s’haurà de fer a l’inrevés (en mirall) ja que per a la transferència es gira el paper. Un cop imprès el paper de transferència, triga molt poc en assecar.
Cal col·locar l’objecte a marcar a la base de la planxa i el paper imprès tocant la zona a marcar amb la imatge en contacte amb l’objecte. Cal tancar la planxa per aplicar pressió i temperatura al paper i l’objecte. Depèn del tipus d’objecte el temps de planxa serà diferent i la temperatura a planxar (normalment ronda els 200º C).
Un cop planxat, es retira el paper i l’objecte de la planxa, amb compte ja que pot estar molt calent. Quedarà una imatge amb colors vius i d’alta definició.

Quines aplicacions en té?

És possible marcar productes tèxtils com samarretes, roba esportiva, peces de moda, gorres, etc, sempre que continguin un mínim de 75% de polièster. Hi ha disponibles una gran varietat de productes preparats per a la sublimació, com tasses, puzles, tauletes, penjolls, rajoles, plats, etc., tots aquests productes porten un recobriment de vernís de polièster transparent i han de ser amb fons blanc.
Cal verificar que aquesta peça pugui aguantar fins a 200 graus sense deformar-se.

Necessites més informació?

Si vols saber més sobre com efectuem els nostres processos de sublimació i dels espectaculars resultats que oferim, no dubtin en contactarnos.